יום שישי, 22 באוקטובר 2010

השוקולד הכי יקר בעולם (אני לא מבין איך זה יכול להיות)





פריץ קניפשילדט, שוקולטייר על מדנמרק, צעיר ונאה למראה הוא ההוגה והיוצר לשוקולד היקר ביותר בעולם. לתכשיט היקר שלו קוראים "מדלן" והוא מכיל גאנש טארפל המורכב משוקולד ולרונה צרפתי ומשמן טראפל איטלקי טהור.

טראפלס אחד, יחיד ובודד נמכר עבור 250 דולר – 40 גרם בסביבות ה-1000ש"ח! ההסבר היחידי למחיר הגבוהה ביותר שניתן אי פעם לשוקולד נעוץ כנראה בתהליך העבודה הספרטני משהו. כי גם כשמפרקים את המרכיבים, (ומדובר במרכיבים איכותיים ובהחלט יקרים) המחיר עדיין נשאר בגדר השערורייתי. תחשבו על ארוחה (לאדם) הכי יקרה בארץ ועדיין יש סיכוי שתצאו עם עודף של 100 ש"ח.


בתוך הגאנש (שכאמור עשוי שוקולד ולרונה ושמן טראפלס טהור) גולגל טראפלס פריגולד צרפתי שמגולגל בעצמו באבקת קקאו. הגנש מוקצף ומקופל אך ורק ידנית במשך זמן ממושך, כדי להפכו לחלק ככל האפשר. את הגלגול הידני של הטראפל לתוך הגאנש אפשר לעשות רק בחדר מקורר כדי שהגאנש יתקרר וגם ישאר בטמפ' נמוכה כך שאפשר יהיה לעבוד איתו.


קניפשילדט, שכבר נולד עם שם של שוקולד, למד בדנמרק והקים את בית השוקולד קניפשלידט בקונטיקט ב- 1999. כל השוקולדים שלו הם עבודת יד, ועשויים אך ורק מחומרים טבעיים, וחלילה מלהזכיר תוספות או חומרים משמרים. אז אמנם בערך שלוש דקות אחרי יגמר לכם הביס, וגם 1000 ש"ח, אבל כנראה שמדובר בחוויה קולינרית ומענגת במיוחד. מר קניפשילדט אפילו זכה לכינוי "ווילי וונקה של קונטיקט" ב"צ'רלי והשוקולדה".

את ה"מדלן" יש להזמין מראש, כל "מדלן" מגיע עם מספר סידורי יחודי, כרטיס בחתימה אישית והסבר כיצד יוצר השוקולד.

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

ראאשונה אין מצב מזה הדבר המטורף הזה זה קטנצ'יק

אנונו אמר/ה...

חחחחחח יותר גרוע מסמים